Kazibe
Keşan Mahmutköy’de oynanan bir oyundur. Karşılama şeklinde oynanır. Bu oyun genelde erkekler tarafından oynansa da kadınlar da kendi aralarında oynarlar. Yalnız erkekler bu oyunu nöbet adını verdikleri biçimde bağlantılı oynarlar. Önce Kazibe ile başlar daha sonra altın yüzüğüm var benim adlı hava ile dinlenirler oyun son olarak zigoşla bitirilir. Keşan’ın diğer köylerinde ise melodi salınık hava olarak bilinir ve bu adla oynanır.
Sülman Ağa
Özellikle Pomak köylerinin tamamında ellerinde işli çevrelerle oynanır. Oyun müziği üç bölümden oluşur, karşılıklı oynanan bir oyun tipidir.
Tiryos
Bu oyun Altıntaş köyünde kadınlar tarafından madrova adı verilen melodi ile oynanır, oyun galamataya benzese de galamatadan farkı ayakların düz basılması ve oynarken öne eğilmesidir.
Pomak gaydası
Keşan Paşayiğit köyünde oynanan bir oyundur; oyunda beklemeler vardır, kızlı erkekli oynanır.
Laz kızı
Beğendik, Hacıköy tarafında oynanır. Üç ayağa benzer fakat oyun daha giderlidir.
Haticeme varayım
Kabadayı tipi bir oyundur.
Debreli
Keşan’ın hemen hemen bütün köylerinde oynansa da tam olarak oynandığı yer Karlıköy’dür. Oyun çökmelerle başlar, dönüşler yapılır, düz olarak hızlanır; hızlı da dönüş ve el çırpmalar vardır.
Bulgar gaydası
Paşayiğit köyünde oynanan bir gayda türüdür.
Ördeğim
Gökçetepe köyünde kadınlar tarafından oynanan Kalgıma tabir edilen oyunlardandır, sözlüdür. Dairelerle oynanır, oyun İskeçe Sarışaban’dan getirilmiştir.
Ördeğim ördeğim dalıver
Sen bana telliler alıver
Bangi
Karatepe köyünde oynanır. Oyuncular daire olarak oyuna başlarlar, daire toplanıp açılmalarla ve hızlanarak bitirilir.
Sirto
Gökçetepe, Sazlıdere, Mecidiye köylerinde ve Keşan merkezde oynana bir oyundur. Oyun öne ayak atmalarla başlar, el çırpmalarla devam eder ve hızlanarak bitirilir. Daire formunda oynanan bir oyundur.
Çüveşli
Keşan’a yakın Esetçe köyünde oynanan bir Pomak oyunudur, sözlüdür. Oyun gayda tipindedir ve kızlı erkekle oynanır.
Kasap
Keşan’ın her köyünde oynanır. Ağır başlar ve hızlanarak bitirilir.
Kampana
Her köyde oynanan bir oyundur. Elele tutulup sıra halinde oynandığı gibi bazı köylerde eşli şekilde oynanır.
(Keşan Belediyesi Kültür Hizmeti olarak basılan “Keşanyaşam” adlı kitapçıktan alıntılanmış olup söz dizimlerine ve noktalama işaretlerine dokunulmamıştır.)